Belysningens roll är underskattad

Jag gillar att ta mycket bilder på mig själv och min inredning där hemma. Vi lägger väldigt mycket fokus på tekniska kruseduller och dyra kameror utan att egentligen förstå hur det ligger till. Bra belysning utgör grunden och är den absolut viktigaste komponenten för att uppnå goda resultat. Om du inte har bra belysning i rummet så kommer du aldrig att lyckas med att ta några bra bilder.

Led strålkastare rekommenderas

En led strålkastare använder i normala fall 230 volt och ersätter halogen lampor på ett mycket effektivt sätt. Om du byter ut en halogen lampa med en watt effekt på 70W så räcker det med att ersätta denna lampa med 10W led strålkastare istället. En led strålkastare ger många fördelar, framförallt får du ett bättre och klarare ljus men du undviker också de farliga metaller och kvicksilver som finns i varje halogen lampa. Led lampor är helt kvicksilverfria och detta är bra för miljön men också oss människor. Jag kan varmt rekommendera en led strålkastare på cirka 10 till 30W som fotobelysning.

Ett budget alternativ är billiga arbetsljus

Om ekonomin är ett problem så finns det fler alternativ för dig som gärna vill ha god belysning men till ett något billigare pris. Vanlig arbetsbelysning kan vara ett ypperligt alternativ för den som är lite händig och inte räds elektronika installationer. Arbetsbelysning med led dioder har dock en stor nackdel jämfört med strålkastare då lamporna är anpassade för 12-24 volt elsystem. Du behöver därför en konverterare för att kunna få arbetslampan att lysa med hjälp av en vanlig strömkontakt. Arbetsbelysning används primärt på maskiner och fordon men kan också användas istället för strålkastare.

26 Jul 2017