Billigare elavtal för seniorer

Att vara pensionär i Sverige är, i jämförelse med många andra länder, en ganska trivsam tid. Men det finns de seniorer i landet som är tvungna att vända på slantarna för att få det att gå ihop. Nu med ökade kostnader för mat och el så kan de få det väldigt svårt. Därför vill jag tipsa om elavtal för seniorer som är lite billigare än för de som är i arbetsför ålder. 

Så funkar det

Egentligen är det inte själva elavtalet för seniorer som är billigare. Det är istället en slags rabatt som utgår till de som är pensionärer. Olika elföretag har olika höga rabatter och i kombination med olika priser på elen så kan du som senior spara tusenlappar. Jämför elavtal för seniorer här och glöm inte att kolla saker som rörligt pris, fast pris och om det finns andra fördelar. 

Vad är egentligen ett bra elavtal?

Det beror på ganska många saker som hur ens hushåll ser ut och vad man har för behov av elen hemma. Några av våra äldre har knappt något behov av el alls medan andra är helt beroende av den. Sedan påverkar även hur man bor. Bor du kvar i villa eller hyr du en bostad? 

Även miljöaspekten är viktig att ta hänsyn till. Den äldre generationen är mer benägen att vara rädd om naturen och att då se det som en självklarhet med grön el är inget konstigt. Jämför olika elleverantörer så ser du snart vilken som passar dig och ditt hushåll.  

27 Aug 2022