Drömmen om något eget

När jag var liten så älskade jag att leka butik. Jag var helt inne på att jag skulle ha en egen butik när jag "blev stor". Nu blev det dock inte riktigt så. Mycket tid är det på design och mode förstås, men nu har en tanke börjat gro och det är att kanske starta eget inom det. En vän till mig startade själv ett företag bara för ett litet tag sedan. Han sa det fanns bra logistiklokaler på nätet samt lagerlokaler. Nu är det inte såna lokaler jag behöver, det var ju han som behövde. Men, han sa att de som hade dessa lokaler även har butikslokaler och kontorslokaler.

Vad krävs för att starta eget?

Just det där med att starta eget är inte så krångligt som många tror. I och för sig är det beroende på inom vilken bransch man har tänkt sig att starta så sett. Men det finns nu en massa bra info på nätet om hur man ska göra om man vill starta eget. Sedan finns det även kurser inom det har jag sett. Man kan även ta hjälp av en konsult för att komma igång på rätt sätt.

Jag vet inte om jag kommer att starta eget, jag har ju i dagsläget inte ens en affärsidé. Men det tål ju att tänkas på. Det är inte fel att vara sin egen chef om man så säger och få jobba med exakt det man vill jobba med. 

23 Aug 2019