Få ett skinande vackert badrum!

Jag tycker att badrummet är ett av de roligaste rummen att inreda och fundera över olika arkitektlösningar på. Har man ett stort badrum så kan man ju nästan göra vad som helst med rätt grejer och lite fantasi. Men sedan, när man är klar med badrummet, då gäller det att hålla det rent och fint. Alltså se till att städa det ordentligt, så att man hela tiden behåller samma känsla av nytt och fräscht. Så städa badrummet det är minst lika viktigt, som att inreda det!

Städa badrummet på rätt sätt

Ett badrum är ett ganska utsatt rum, eftersom det finns vatten här och det kan leda till fuktfläckar, eller kalkavlagringar med mera. Ju längre tid det går mellan städningen, desto mer ansamlas det. Det är bra att se till att städa av badrummet minst en gång per vecka. Använd rätt sorts rengöringsmedel, som är anpassade för porslinet i handfatet och för materialet i badkaret. Klinker och kakel kan även de bli skinande rena genom rätt medel på dem. Ättika är annars ett husmorstips att ha i badrummet. Det löser upp beläggningar i toaletten till exempel.

Rengör alla delar

Tänk på att ju mer du använder din dusch, ditt badkar, din toalett, desto oftare ska de göras rent. Se till att alltid skura ur holken till exempel efter att ha använt toan. Det är även bra att se till att varje gång du städar, verkligen städar alla delar i badrummet. Då kommer du snart ha ett skinande badrum!

23 Mar 2018