För den som bygger själv

En av fördelarna som kommer av att bygga ett eget hus är att du bestämmer hur huset i fråga ska se ut. Har du köpt en tomt och planerar att bygga ett hus där måste huset i fråga smälta in i omgivningen, annars kommer du förmodligen att få ett nekande svar på din ansökan om bygglov. Det viktiga är att ditt hus inte står ut alltför mycket i grannskapet där huset kommer att byggas. Hur ska du bygga? Här går vi igenom tre olika alternativ, som kommer från bloggen finahus.nu, en blogg som handlar om inredning.

Vilket material ska du använda?

Bygga ditt hus med lösvirke:

Fördelen här är att du kan ta ut svängarna lite mer och att du även kan får ner kostnaden ganska markant genom att bygga själv. Det är miljövänligt. Faran här är enbart den att du inte får tag i material som håller så hög kvalitet.

Köpa och bygga ett nyckelfärdigt hus:

Det finns många olika leverantörer och dels så har dessa flertalet olika modeller också. Viktigt är att du ser till att skriva in garanti i kontraktet och att du väljer en leverantör med goda referenser.

Arkitektritat hus:

Allt beror på vilken arkitekt du anlitar (att välja en nyutexaminerad sådan kan vara väldigt prisvärt). Den totala kostnaden med husbygget inkluderat går också att påverka. Säger du att du vill ha ett väldigt billigt hus så är det arkitektens uppgift att skapa ett sådant och välja material och annat efter den budget som finns.

28 Aug 2017