Funderar du på att renovera dina fönster?

Är det kanske dags att fräscha upp dina fönster med en fönsterrenovering? Eller är det till och med så att det är en hel husrenovering som är på gång? En del fönster är värda att renovera, medan det ibland kan vara värt att byta ut dem mot helt nya. Det oavsett om du bor i eget hus eller om det är en BRF du äger.

För att renovera fönster, så krävs det en del kunskaper, samt att det kan ju vara bra att vara något händig med. Det går dock att anlita hjälp om du inte vill göra en fönsterrenovering på egen hand. 

Hur renoverar man sina fönster?

Hur en fönsterrenovering går till, det beror lite på vad det är för fönster. Ofta kan det vara värt att ta ner dem och ta bort trasiga delar och byta ut. Sedan se till att skrapa dem rena och olja in dem. Det är även bra att sätta på nytt kitt för glasen. Sedan är det att måla karmarna fina igen.

Kanske bättre med nya fönster?

Om dina fönster inte håller tätt, så kan det vara värt att byta ut dem helt mot nya fönster istället. Det kan du göra på egen hand, men det allra enklaste är att vända dig till ett företag som dels kan leverera dig de fönster du vill ha, samt att de även monterar in dem åt dig. Det går snabbast och blir gjort på rätt sätt!

1 Apr 2022