Funderingar över golvvärme

Golvvärme, det är en trevlig sak, tycker jag! Att få värme genom golven är skönt för fötterna men kan även vara en del av uppvärmningen av huset. Vanligaste är att man sätter golvvärme i badrum, eller i hall, men det finns de hus eller lägenheter som har det i alla rum. Det finns tre olika typer av golvvärme, dessa är luftburen, vattenburen och elektrisk. För att installera golvvärme bör man ta hjälp av VVS Uppsala. En VVS-firma har rätt kunskaper och rätt behörigheter för att lägga in golvvärme. 

Fördelar och nackdelar med golvvärme

Om du funderar på att lägga in golvvärme med VVS Uppsala, så är det bra att först veta om vilka fördelar det finns och vilka nackdelar det finns med detta.  En av de största och bästa fördelar enligt mig själv är att det ger ett golv som är behagligt att gå på, och det även barfota! Våta golv, torkar upp snabbt, det är därför många väljer att sätta in det i badrum och hallen. En annan fördel är att det kan ge en ackumulerande effekt om man har isolerat väl. Med golvvärme kan man även sänka energiförbrukningen.

Det finns även så klart vissa nackdelar. Det kan vara så att det tar längre tid att höja och sänka temperaturen till exempel. Har man lagt golvvärme under trä eller parkett, så kan detta golv bli skadat av snabb uttorkning eller stora växlingar av temperaturen. 

 

 

12 Feb 2018