Genomföra flytt på smidigt sätt

De allra flesta vet att en flytt, det kräver en hel del. Säkert har många av er flyttat fler än bara en gång. Även om man har flyttat många gånger är det inte fel att ta del av tips för flytt. Det kan vara saker som kommer att underlätta för er nästa gång ni ska flytta. Det är bra att skriva en eller flera listor på vad du behöver göra och det rum för rum. Sedan är det inte fel att passa på att rensa ordentligt när du ska flytta. Du kan sortera, släng eller ge bort grejor du inte behöver. I god tid kan du se till att packa saker du inte behöver ha de sista dagarna i din gamla bostad, eller i början av den nya. 

Mer smarta tips

Se till att satsa på riktiga flyttkartonger, de håller bäst. Du kommer även säkert att behöva fler lådor än vad du tror. Du kan ofta hämta gratis bananlådor på den butik du brukar handla. Välj de lådor som är bärvänliga så att säga. Låt bli att packa i papperskassar, de går inte att stapla så bra. Märk upp all alla kartonger till vilka rum de ska. Packa dem inte för tunga.

Missa inte heller att när du flyttar så ska du se till att göra en adressändring. Missa inte heller att du bör flytta eller säga upp olika abonnemang. När du flyttar behöver du också se över din hemförsäkring.

Se till att du får hjälp med flytten, via vänner och släkt eller genom att anlita en flyttfirma.

9 Aug 2018