Gör en personlig bokhylla

Att göra en personlig bokhylla till ditt hem, bidrar till att göra det unikt. Dessutom är det praktiskt. Hur många hem har man inte kommit till, som alla har samma hyllor från ett icke-nämnt, svenskt möbelföretag med platta paket? Till sist ser man samma möbler i var mans hem i Sverige. Det är snyggt, men hur unikt är det? Inte riktigt, eller hur? Den som har sett på Bygglov, på en icke-nämnd, välkänd svensk TV kanal, har kanske följt med snickarna som byggt egna bord, stolar, sängar, hyllor och mycket mera. Att bygga själv för de egna behoven är att göra hemmet till sitt. Det är garanterat ingen annan som har just den möbeln hemma.

Anlita proffs eller gör det själv

Den som är händig kan bygga den personlig hyllan själv. Det är inte svårt, om man en gång gett sig på att bygga något liknande innan. Det första och viktigaste är planeringen, mätningen, ritning över hyllan och materialinförskaffandet. Sedan är det bara att förverkliga planen. För den som inte är lika erfaren kan det vara allra bäst att anlita en professionell hantverkare som på plats bygger en platsbyggd bokhylla. Då vet du säkert att det blir bra, och om det ändå inte skulle bli bra, har du någon som du kan kräva gör sitt jobb, kommer och rättar till det, eller ersätter dig. Gör du det själv och blir missnöjd, kan du ju även då anlita ett proffs som hjälper till att rätta till det.

Få praktiska tips på nätet

Funderar du på hur man skulle kunna bygga om hemma, renovera eller annars är intresserad av hemmabygge, kan du med fördel följa bloggen pettersson-bygg.se. Innan man ger sig på att göra något hemma, kan man samla kunskap så att man vet vad man gör. Är man sedan någorlunda händig, kan man faktiskt klara av en del själv, så man inte behöver anlita proffs till att täppa till taket, eller byta takplattor. Vissa sker bör man alltid anlita proffs och det är saker såsom VVS och elledningar. Då bör man absolut inte lita till den egna förmåga som lekman, utan låta dem som kan sådant hjälpa till. Lycka till!

1 Jul 2017