Ha gott om tid för flyttstädningen

En flytt överlag är något som tar tid och energi. Inte nog med allt packande, bärande, transporterande och byte av abonnemang, du ska avsluta med en flyttstädning av din gamla bostad. En flyttstädning Falun kan du få via Anettes Flyttstäd. Eller så gör du den själv. Du bör då se till att ha riktigt gott om tid, för att du ska ju städa mycket noggrant. Ofta tar en flyttstäd i Falun bra mycket längre tid än vad du tror. Du kan inte städa som du gör hemma en vanlig helg, utan du ska göra rent från golv till tak och allt däremellan.

Använd en bra checklista

När du ska flyttstäda är det bra att ha en checklista. Det kan du ofta få av hyresvärden men även hitta på nätet. Där står det vad du ska göra, rum för rum. Det är ju inte bara damma av, dammsuga och våttorka du ska göra. Du ska göra rent alla lister, kontakter, uttag, bakom element. Sedan är det alla delar i köket, som fläkten, ugnen, spisen, kyl, frys och så vidare. I badrummet är det rensa golvbrunn, göra rent badkar eller dusch med mera. Sen tillkommer alla skåp och lådor överallt samt bakom element, putsa fönster och så vidare. Som ni ser, det är en hel del att städa. 

Det kan vara smart att städa ett rum i taget och sedan stänga dörren till dessa. Glöm inte heller att städa i källare, garage, förråd, balkong med mera om det finns. 

20 Jul 2020