Hur flyttstädar man på bästa sätt?

Dags att flytta? Då är det även dags att städa! Det är många saker att tänka på när det är dags att flytta, som att du måste du städa din gamla bostad, innan du lämnar över nycklarna. Det är en tanke att anlita flyttstädning i Trollhättan, så att du får hjälp eller så gör du det själv. 

Om du gör det själv, se till att tömma hela bostaden på saker och kartonger. Sedan ta fram altl du behöver som trasor, mopp, kurhink, dammsugare, toalettborste och rengöringsmedel. Sen delar du in städningen rum för rum. Du delar dem i kök, toalett/badrum, hall och övriga rum. Glöm inte förråd eller garaget. 

Planera i vilken ordning du ska städa rummen. När du är klar med ett rum stänger du dörren och börjar städa i nästa.

Använd checklista

Om du inte anlitar flyttstädning i Västerås, utan gör själv, så se till att ha en checklista att städa efter. En flyttstädning kräver nämligen att du är extremt noggrann. Det är inte som att städa till vardags. Det får inte glömmas bort saker. Det är allt som ska städas, även karmar, ugnen, avloppen, kakel, klinkers och så vidare. Det finns en massa bra checklistor på nätet att använda sig av. Det så att du får med och städar allt som ska städas. Glöm inte heller att du måste putsa alla fönster, både ute och inne. Om det låter allt för jobbigt detta, så då kan det kanske vara bra att anlita flyttstädning av en firma!

 

 

28 Mar 2019