Konsten att välja rätt matta

En eller flera mattor förhöjer hemmet en hel del. Men det finns en del saker att tänka på i valet av matta. Det finns ju en hel del saker att ta hänsyn till, särskilt som det kan kosta en del att investera i vissa mattor. Det du ska tänka på bland annat i val av matta är färg, storlek och mönster. 

Det finns en generell regel att tänka på och det är om du ska ha en matta under en matgrupp, då är det så att mattan bör vara under alla stolar även när de dras ut. 

Är det så att du ska ha en matta vid en soffgrupp så är bästa alternativet att låta mattan vara en bit under soffan.

Färger är kul på mattor, men ha gärna varsamma tonövergångarna som ger en hållbar inredning. Mönster väljer du efter stilen du vill åstadkomma.

Satsa på snygga mattor i bra material

Det är inte fel att satsa på snygga mattor i olika material för olika rum. Du kan alltid läsa en mattguide innan du köper en ny matta. Det så att du hittar rätt. En matta kkan vara en ren inredningsdetalj så väl som att den ska fylla en funktion av något slag. Det kan vara för att ha något varmt och mjukt att gå på eller för att den ska hjälpa till att dämpa ljud. Mattor kommer i olika material, de tillverkas med allt från naturfibrer till syntetiska material. Gå efter tycke och smak men även var du ska ha din matta någonstans. 

5 Feb 2020