Lätta sätt att förnya hemmet

Om du har ledsnat på din bostad, är less på färgerna, vill få en ny känsla när du kommer hem, behöver man inte röra upp och ner på allt och ha allt ommålat. Ibland kan man bara göra en liten förändring och på det sättet få en helt ny känsla hemma. För at förnya sitt hem kan det ibland räcka med att göra en liten sak; måla om skåpluckor i sitt kök, måla om en dominant möbel hemma, möblera om, skaffa nya kuddar och filtar. Det finns många renoveringstips som kan göra underverk i ditt hem för en liten peng.

Måla om kakel

Ja, man kan faktiskt måla om sitt kakel, ifall man har tröttnat på färgen. Tala om i din målarbutik att du ska måla om kaklet så får du rätt sorts målarfärg. Det måste vara en kakelfärg som fäster ordentligt. Att måla om sitt kakel fräschar upp hela köket, eller badrummet, eller var du nu har kaklet. Se bara till innan du börjar måla, att spruta i fogmassa om det saknas sådan mellan kaklet. Det gör att du sedan kan måla över och hela kaklet ser som nytt ut.

Måla om möbler

Istället för att gå bananas på hela inredningen, kan man måla om någon möbel för att få den där förnyelsen som du längtar efter. Det är ett lätt sätt att få en ny inredning. Skrapa först bort den gamla färgen på möbeln. Tvätta sedan och måla först med en grundfärg. Sedan kan du måla i den färg som du önskar. Var noggrann för bästa resultat.

Köp nya kuddar, filtar och gardiner

Genom att byta gardiner, kuddar och filtar gör du om inredningen i ditt hem med små medel. Skaffa riktigt mycket tyg och sy själv. Att göra nya kuddfodral och gardiner är bland det lättaste man kan sy. Inte svårt alls, bara raka sömmar och så snyggt det blir, och annorlunda. Lycka till!

8 Nov 2017