Polerad betong

Betong är hur trist som helst - Eller? Nej, jag håller faktiskt inte med de som säger så. Betong kan faktiskt vara ett material som får liv om rätt personer får göra rätt saker. Visst, ett rått betonggolv är inte jättesexigt, men genom att man gör en slipning av betonggolv så kan man faktiskt få det att se ut nästan som marmor. Det är egentligen helt otroligt att man kan få ett material som betong att bli så slätt att det blänker men det kan man. Både med golv och med prydnadsföremål som klot som man kan ha i trädgården till exempel. 

Man kan skapa en oas

Med stenklot i olika storlekar så kan man få fram en jättesnygg design lite som du ser på bilden jag hittade. Man låter dem täckas med gräs, mossa och krypande växter så ser det jättemjukt och välkomnande ut. Har man möjlighet att anlägga även en liten damm med en fontän så kan man också skaffa betongklot och stenklot som är polerade. Då får man blänkande sfärer som man kan lägga antingen i kanten på dammen eller mitt i den så att vattnet får porla fram över dem. 

Fast... jag vill nog inte sitta och slipa dem på egen hand. Jag har ju sett när de slipar betonggolv att det tar lite tid. och då har de maskiner! Jag skulle få sitta med sandpapper, och det lär ju ta hela sommaren. 

21 Feb 2020