Satsa på snygga solskydd!

Snygga persienner kan rama in ett rum på ett bra sätt. Numera finns det ett stort urval persienner. Ofta tänker man sig persienner så som de sett ut de senaste 40 åren; grå, effektiva att stänga solen ute, men väldigt fula. Nu finns det persienner som du kan montera på halva fönstret, nedtill eller upptill. Monterar man dem nedtill, skyddar de mot insyn; du kan gå i pyjamas utan att grannarna ser det, då de ändå bara ser huvuden på dem som bor där.

Persienner som ger mönster

Det finns persienner med perforerade lameller som ger insynsskydd, men släpper in en hel del solljus. Då kan du få snygga ljuseffekter i rummet. Det kan vara mycket värt för att liva upp ett ganska oansenligt rum, om man nu vill det. Det är väldigt trendigt just nu. En annan trend är att ha en bild på persiennerna, som kan ge sken av en snygg landskapsvy. Om du tröttnar på vyn, är det bara att byta ut bilden på persiennerna.

Markiser ger huset karaktär

Om fönstren på ett hus är husets ögon, är markiserna husets ögonlock. Det jag menar är att markiserna ger huset karaktär. Du kan påverka husets fasad på ett lätt sätt med hjälp av markiser. Med färg och form påverkar du husets design. För mer inspiration, gå till denna blogg om solskydd.

18 Aug 2017