Slipa om eller lägga nytt?

Vi håller på och renoverar och det tar sin tid. Framför allt när det tillkommer nya saker som man inser att man borde ta tag i. Det är ungefär som när man börjar måla väggen. Då den nya fina färgen är på väggen, inser man hur dåliga listorna är och hur sjaskigt taket är. Sedan ser man det ena efter det andra som också behöver åtgärdas. Just så är det för oss just nu. Vi tittar på vårt golv och har börjat inse att något borde göras. Så nu står vi i valet och kvalet; ska vi slipa om det, eller lägga nytt?

Har hittat den perfekta golvspecialisten

Vi har hittat en guide som kan hjälpa oss oberoende om vi kommer att bygga själva ett parkettgolv, och slipa om det. De heter Parkettspecialisten och de kan detta med golv. Det bästa är att man kan fråga dem och det kostar inget extra, de till och med erbjuder sig att komma hem till en så att man specifikt kan fråga om sitt golv och det kostar inget extra. Bra, eller hur?

Ekgolv ska hålla länge

Golv av ek ska ju egentligen hålla länge, därför är vi osäkra på om vi ändå ska låta golvet hänga med ett tag till, och bara slipa om det, så det ser nytt och fräscht ut igen. Det kan ju vara värt det, med tanke på det här med husets "själ", som jag har tänkt och nämnt förut..

18 Jul 2017