Smart med digitalt låssystem

Utbudet av digitala lås växer allt mer och det finns idag många olika digitala låssystem att välja mellan. Det är inte så konstigt för det är ju en stor efterfrågan på detta. Dels är det bekvämt men det är även så att automatiserad nyckelhantering möjliggör tids- och kostnadsbesparingar åt fastighetsägare. Äger du en flerfamiljsfastighet så kan det vara smart att satsa på att uppgradera till digitala lås. Fördelen är att de kan installeras i alla utrymmen. De kan därmed sitta i de dörrar hyresgästerna behöver komma åt. Dels den egna, dels till gemensamma utrymmen som källare eller tvättstuga. 

Ta en sak i taget

Du som fastighetsägare kan så klart välja att byta ut alla fysiska metallnycklar och lås till digitala alternativ. Men det kan vara bra att ta det i etapper. Det bästa är att börja med allmänna utrymmen och passagesystem. Du bör även se till att upphandla ett godkänt låssystem. I Sverige är det Stöldskyddsföreningen (SSF) som godkänner låsenheter enligt normen SSF 3522.

Digitala lås kan som sagt installeras på olika dörrar. Alla digitala lås bör tillhöra samma digitala låssystem. Det underlättar hanteringen av nycklar till alla boenden. Tänk även på att  alla lås ska installeras av certifierade installatörer för att få en godkänd installation.

Det kan vara värt att fundera på att satsa på att gå över till ett digitalt låssystem för den fastighet du äger, eller alla de fastigheter du äger om du har fler.

7 May 2021