Vad är huset värt egentligen?

värdera huset

En bra sak att göra, det är att värdera det hus man bor i. Det oavsett om man har tänkt sälja det eller inte. Det är bra att veta vad huset är värt, även då du bor kvar. Dels för försäkringar men även bra om det är så att du funderar på att låna upp bostaden till exempel. Det går att göra en fastighetsvärdering i Uppsala om du bor där. Lika bra går det att göra en fastighetsvärdering Örebro. Om du vet vad huset kostade dig när du köpte det så kan det ändå ha stigit i värde sedan dess. Du kanske har gjort omfattande renoveringar eller så har intresset ökat för det område du bor i. Det är vad du får reda på genom att värdera din bostad. 

Värdera din bostad

Man kan göra två olika typer av värderingar: en generell värdering och en mer omfattande. Den som är generell ger dig bara ett uttalande om vad den är värd och det skrivs inget intyg. Ska du ha ett intyg är det bra att göra en mer omfattande vädering. Särskilt om det är en bank som ska godkänna det inför ökning bolånet. Det krävs då även att du använder en enligt banken godkänd värderingsman. 

Andra orsaker till att värdera bostaden kan vara att du ska göra en bodelning eller så är det så att du har företag med fastigheter och ska göra bokslut. Då är det bra att veta vad dina fastigheter är värda.

 

 

 

 

4 Oct 2019