Variation förnyar ditt hem

Nu har vi fått nog av vårt gamla kök. En del ska vi göra om helt och hållet. Skåpen ska bytas ut, men vitvarorna får hänga med ett tag till ännu. Dem byter vi ut så småningom, allt eftersom vår budget tillåter det. Det är ju dags att renovera köket, eftersom det är så få saker som gjorts sedan 1950-talet när den förra familjen lät bygga det. På den tiden gjorde man saker för att de skulle hålla, vilket har lett till att köket har behållit sin karaktär ända sedan dess. Det är bara vitvarorna som har bytts ut, för inte så länge sedan.

En del gör vi själva

Vi kommer att måla själva, efter att alla skåpen har rivits ut. Då ska vi riva all gammal tapet, ta bort diskho och låta VVS-gubbar installera en ny diskho. Vi kommer att spackla och se över gipsväggarna, sedan tapetsera och måla om taket och lister. På det sättet sparar vi in lite på renoveringen, plus att vi tycker det är roligt att göra själva det vi nu kan renovera på egen hand. Därför har vi kunnat satsa på ett riktigt kök från en dyrare tillverkare, och vi slipper köpa köket i en billigare möbelaffär, icke-nämnd, men med ursprung i Småland. Om vi snålar in på hantverkarna, kan vi satsa på högre kvalitet på skåp, och vitrinskåp, vinställ och annat lite lyxigare inredning.

Kommer att bli så nöjda

Det kommer att bli så fint när det till sist är färdigt. Köket har förfallit en hel del och det blir fräscht att få in nya material. Ny tapet kommer också att bidra till en helt annan fräschör. Taket behöver också en uppfräschning. Till sist ska golvet förnyas med klinker. Den som vill få inspiration att göra om hemma kan gärna kika in på sajten www.göraomhemma.se för bra tips på hur man kan vara sin egen hantverkare, vilka misstag man ska undvika och vad det kan kosta att anlita proffsen. Önska oss lycka till och kolla in sajten göraomhemma.se!

2 Jul 2017