Vem väljer tapet hemma?

Som gubbe i huset så har man då fått bort alla de gamla tapeterna i rummet som ska göras om. Det är skrapat, slipat, spacklat och slipat igen så nu är det bara att börja sätta upp de nya tapeterna. Men vilka ska man välja, och framför allt - VEM ska välja? Mannen i huset har sällan mandat att bestämma detta på egen hand och tur är väl det kanske. Här hemma skulle jag till exempel inte alls ha något emot att ha en vägg med fotbollstema. Frugan däremot föredrar tapeter med blommor så vi kompromissar och väljer givetvis blommor!

Knepet för att sätta upp tapeter bäst

Det finns ju naturligtvis hundratals knep för att sätta upp tapeter på ett bra sätt. Använda vassa knivar, rikligt med tapetklister, tänka på var ljuset kommer från med skarvarna och såna saker. Men mitt tips är något jag kommit på helt själv! Kanske är det någon mer som kommit på samma sak, men det spelar inte någon roll för jag har inte härmat någon utan det är min egen hjärna som kommit på detta! 

Fejka en rak vägg! Ja, du hörde rätt! Tapeter i ett gammalt hus som sätts upp med lod kommer att se sneda ut hur man än gör eftersom väggarna är sneda. Därför låtsas jag att en vägg är spikrak och så sätter jag första våden efter den väggen. 

Är det jättesnett så funkar det inte så bra men för väggar som är aningens skeva så blir det rätt bra tycker jag. Det enda kruxet är att det går åt mer tapet eftersom man skär dem på snedden hela tiden.  

19 Oct 2021