Vill du bygga hus?

Går du i tankarna att köpa ett hus eller att själv bygga ett hus från grunden? Om du vill ha bra tips och råd när det kommer till att bygga hus, så kan du besöka www.bygganytt.biz som är en sida fullt med bra information. Där kan du läsa om olika saker att tänka på när det kommer till att bygga nytt, så väl som saker att tänka på om du ska renovera. Om du funderar på att bygga nytt hus, från grunden, så är det ju bra att ha lite på fötterna när det kommer till kunskaper om det. 

Räkna på kostnader och tänk på allt innan du börjar bygga

Ska du bygga nytt så är det som sagt en del att hålla koll på. Det är bra att göra en kostnadskalkyl, där du tar med alla kostnader. Sedan tillkommer bygglov, tomt, besiktning, och så vidare. Glöm inte heller ROT-avdraget.

Efter att du har gjort din kostnadskalkyl, så är det dags att leta tomt, eller köpa den om du redan har hittat en bra. Att köpa tomten och göra den klar i form av markarbete är det största utgiften oftast. Du kommer behöva ha vatten, el och avlopp. Det är bra att se över vad du får göra och inte göra på den tomt du tänker köpa eller har köpt. Du kan kolla med din kommun vilka planbestämmelser som gäller för din tomt. 

Du måste även bestämma vad för typ av hus du vill bygga och om du ska göra mycket eller lite på egen hand.

 

 

2 Mar 2018